Bezserniki i nerniki

Nasze bezserniki oraz nerniki swoją konsystencją przypominają klasyczne serniki czy też serniki na zimno. Bezserniki robione są na bazie kaszy jaglanej oraz śmietanki kokosowej, nie zawierają więc żadnych orzechów. Natomiast nerniki przygotowujemy na bazie nerkowców, co nadaje im cudowną, kremową konsystencję.

Bezsernik mango

Kremowy „sernik” na bazie śmietanki kokosowej i kaszy jaglanej, z kremową, intensywnie tropikalną masą z mango oraz polewą porzeczkową

Skład: mango, śmietanka kokosowa, kasza jaglana, daktyle, sok z cytryny i pomarańczy, ananas, olej kokosowy, płatki jaglane, wiórki kokosowe, porzeczki, agar

śr. 18cm:   70zł

śr. 26cm:  120zł

Bezsernik wanilia-malina-mango

Kremowy „sernik” na bazie śmietanki kokosowej i kaszy jaglanej, składający się z warstwy waniliowej oraz malinowej

Skład: śmietanka kokosowa, wiórki kokosowe, kasza jaglana, olej kokosowy, wanilia, maliny, sok z cytryny, mango, agar, daktyle, płatki jaglane, siemię lniane

śr. 18cm:   70zł

śr. 26cm:  120zł

Nernik jagodowy

Kremowy „sernik” na zimno na bazie orzechów nerkowca, z porzeczkami i jagodami

Skład: nerkowce, mleko kokosowe, kasza jaglana, sok z cytryny, daktyle, olej kokosowy, skrobia ziemniaczana, jagody, porzeczki, płatki jaglane, wiórki kokosowe

śr. 18cm:   70zł

śr. 26cm:  120zł

Nernik malinowy

Kremowy „sernik” na zimno na bazie orzechów nerkowca,

o smaku malinowym

Skład: nerkowce, mleko kokosowe, maliny, kasza jaglana, sok z cytryny, daktyle, olej kokosowy, skrobia ziemniaczana, płatki jaglane, wiórki kokosowe

śr. 18cm:   70zł

śr. 26cm:  120zł

Tofurnik karmelowo-czekoladowy

Wilgotny, kremowy „sernik” z tofu, o wyrazistym smaku karmelu oraz czekolady

Skład: tofu, daktyle, mleko kokosowe, miazga kakaowa, wanilia, płatki jaglane, wiórki kokosowe, olej kokosowy, orzechy arachidowe

śr. 18cm:   70zł

śr. 26cm:  120zł

KAWIARNIA

ul. Hoża 54

00-681 Warszawa

tel. 796 388 277

GODZINY OTWARCIA

pon - czw:  10:00 - 19:00
​​pt - nd:  10:00 - 20:00

  • Facebook
  • Instagram

INFORMACJE

© 2020 by Słodki Bez. Proudly created with Wix.com