Ciasta

Przygotowujemy przeróżne ciasta, takie jak brownie, jagielniki, ale także wersje bardziej owocowe, na przykład kruche ciasta z musem owocowym, jak i naszą wersję klasycznej szarlotki. 

*Nasze wypieki wykonywane są z certyfikowanych mąk bezglutenowych oraz z produktów naturalnie niezawierających glutenu.

** Mimo to producenci niektórych półproduktów zaznaczają, że ich surowce mogą zawierać śladowe ilości glutenu.

Brownie z malinami

Intensywnie czekoladowe, mokre ciasto z zatopionymi w środku malinami, oraz z kremem kokosowym i owocami sezonowymi na górze.

Składniki: miazga kakaowa, daktyle, erytrytol, aquafaba, sól, olej kokosowy, ekstrakt z kokosa, wanilia, mąka kukurydziana, mąka ziemniaczana, mąka kasztanowa, kakao naturalne, miazga kakaowa, soda oczyszczona, maliny

śr. 18cm:   70zł

śr. 26cm:  120zł

Brownie z bananami i masłem orzechowym

Intensywnie czekoladowe, mokre ciasto z warstwą bananów

i masła orzechowego oraz z kremem kokosowym i owocami sezonowymi na górze.

Składniki: miazga kakaowa, daktyle, erytrytol, aquafaba, sól, olej kokosowy, ekstrakt z kokosa, wanilia, mąka kukurydziana, mąka ziemniaczana, mąka kasztanowa, kakao naturalne, miazga kakaowa, soda oczyszczona, orzechy arachidowe, sól himalajska, banany, maliny

śr. 18cm:   70zł

śr. 26cm:  120zł

Jagielnik karmelowy

Aksamitny jagielnik z kaszy jaglanej oraz własnej produkcji kremem z orzechów arachidowych zwieńczony słonym karmelem z wanilią.

Składniki: orzechy arachidowe, kasza jaglana, daktyle, ekstrakt z kokosa, banany, płatki jaglane, wanilia, sól himalajska, słonecznik, siemię lniane

śr. 18cm:   70zł

śr. 26cm:  120zł

Brownie z kremem orzechowo-kokosowym

 

Spód z brownie z ciecierzycy z dodatkiem kremu orzechowego, na górze kremowa kokosowa warstwa.

Składniki: miazga kakaowa, daktyle, ciecierzyca, orzechy arachidowe, wanilia, sól himalajska, mąka ryżowa, kakao naturalne, ekstrakt z kokosa, olej kokosowy, cynamon, wiórki kokosowe, agar

śr. 18cm:   70zł

śr. 26cm:  120zł

Szarlotka

Kruchy spód, kremowa masa budyniowa, jabłka z cynamonem.

Składniki: jabłka, ekstrakt z kokosa, sok z cytryny, erytrytol, skrobia ziemniaczana i kukurydziana, olej kokosowy, wiórki kokosowe, cynamon

śr. 18cm:   70zł

śr. 26cm:  120zł

C I A S T A  S E Z O N O W E

Krucha tarta z musem owocowym

 

Kruchy spód, warstwa kremowej masy budyniowej

oraz musu owocowego z lemon curd.

Składniki: olej kokosowy, ekstrakt z kokosa, skrobia ziemniaczana, skrobia kukurydziana, erytrytol, daktyle, sok z cytryny, sok z pomarańczy, wiórki kokosowe, maliny, truskawki, jagody, porzeczki

śr. 18cm:   70zł

śr. 26cm:  120zł

Krucha tarta z galaretką

Kruchy spód, warstwa kremowej masy budyniowej oraz owoców zatopionych w żelce o smaku morelowym z mango.

Składniki: olej kokosowy, ekstrakt z kokosa, skrobia ziemniaczana, skrobia kukurydziana, pomarańcza, sok z cytryny, erytrytol, maliny, truskawki, porzeczki, morele, wiórki kokosowe, daktyle

śr. 18cm:   70zł

śr. 26cm:  120zł