Ciasta

Przygotowujemy przeróżne ciasta, takie jak brownie, jagielniki, ale także wersje bardziej owocowe, na przykład kruche ciasta z musem owocowym, jak i naszą wersję klasycznej szarlotki. 

Podane składy ciast nie ulegają modyfikacjom. Niektórych składników nie da się zastąpić bez szkody na jakości produktu. Opracowane receptury są optymalne przy tak wielu wykluczeniach, których przestrzegamy.

*Nasze wypieki wykonywane są z certyfikowanych mąk bezglutenowych oraz z produktów naturalnie niezawierających glutenu.

** Mimo to producenci niektórych półproduktów zaznaczają, że ich surowce mogą zawierać śladowe ilości glutenu.

5C38F1EB-84D7-4848-8AAA-7509862F8996_edi

Brownie z malinami

Intensywnie czekoladowe, mokre ciasto z zatopionymi w środku malinami, oraz z kremem kokosowym i owocami sezonowymi na górze.

Składniki: miazga kakaowa, daktyle, erytrytol, aquafaba, sól, olej kokosowy, ekstrakt z kokosa, wanilia, mąka kukurydziana, mąka ziemniaczana, mąka kasztanowa, kakao naturalne, miazga kakaowa, soda oczyszczona, maliny

śr. 18cm:   100 zł

śr. 26cm:  145 zł

Brownie z bananami i masłem orzechowym

Intensywnie czekoladowe, mokre ciasto z warstwą bananów

i masła orzechowego oraz z kremem kokosowym i owocami sezonowymi na górze.

Składniki: miazga kakaowa, daktyle, erytrytol, aquafaba, sól, olej kokosowy, ekstrakt z kokosa, wanilia, mąka kukurydziana, mąka ziemniaczana, mąka kasztanowa, kakao naturalne, miazga kakaowa, soda oczyszczona, orzechy arachidowe, sól himalajska, banany, maliny

śr. 18cm:   100 zł

śr. 26cm:  145 zł

8EDF757F-24A1-4BA3-B6F8-34AAD8AA6D35_edi
3901EEDE-6035-4945-BC74-ACF468B4CD56_edi

Jagielnik karmelowy

Aksamitny jagielnik z kaszy jaglanej oraz własnej produkcji kremem z orzechów arachidowych zwieńczony słonym karmelem z wanilią.

Składniki: orzechy arachidowe, kasza jaglana, daktyle, ekstrakt z kokosa, banany, płatki jaglane, wanilia, sól himalajska, słonecznik, siemię lniane

śr. 18cm:   100 zł

śr. 26cm:  145 zł

EAD68EBB-55A4-48A8-AE76-A5F20A385E5C_edi

Szarlotka

Kruchy spód, kremowa masa budyniowa, jabłka z cynamonem.

Składniki: jabłka, ekstrakt z kokosa, sok z cytryny, erytrytol, skrobia ziemniaczana i kukurydziana, olej kokosowy, wiórki kokosowe, cynamon

śr. 18cm:   100 zł

śr. 26cm:  145 zł

C I A S T A  S E Z O N O W E

Karpatka

Lekkie, parzone ciasto przełożone słodkim kokosowo-waniliowym kremem.

Składniki: jajka, ekstrakt z kokosa, mleko sojowe, mąka kukurydziana, mąka ziemniaczana, olej kokosowy, olej rzepakowy, masło shea, erytrol, daktyle,, wanilia, sok z cytryny, migdały

śr. 26cm:  145 zł

275903390_4683101348465764_3055932688184550323_n.jpg
275399804_1101831423709124_6467367634362824397_n.jpg

Ciasto migdałowe z pomarańczą

Ucierane, delikatnie migdałowe ciasto, nasączone sokiem z pomarańczy i jej plastrami na wierzchu.

Składniki: pomarańcze, jajka eko, mąka migdałowa, erytrol, olej kokosowy, ekstrakt z kokosa, sok i skórka z cytryny, mąka kukurydziana, mąka ziemniaczana, wanilia, soda oczyszczona

śr. 22cm:   120 zł

śr. 26cm:  145 zł