Ciasta
Przygotowujemy przeróżne ciasta, takie jak brownie, jagielniki, ale także wersje bardziej owocowe, na przykład kruche ciasta z musem owocowym, jak i naszą wersję klasycznej szarlotki.
Podane składy ciast nie ulegają modyfikacjom. Niektórych składników nie da się zastąpić bez szkody na jakości produktu. Opracowane receptury są optymalne przy tak wielu wykluczeniach, których przestrzegamy.
*Nasze wypieki wykonywane są z certyfikowanych mąk bezglutenowych oraz z produktów naturalnie niezawierających glutenu.
** Mimo to producenci niektórych półproduktów zaznaczają, że ich surowce mogą zawierać śladowe ilości glutenu.

Brownie z malinami
Intensywnie czekoladowe, mokre ciasto z zatopionymi w środku malinami, oraz z kremem kokosowym i owocami sezonowymi na górze.
Składniki: miazga kakaowa, daktyle, erytrytol, aquafaba, sól, olej kokosowy, ekstrakt z kokosa, wanilia, mąka kukurydziana, mąka ziemniaczana, mąka kasztanowa, kakao naturalne, miazga kakaowa, soda oczyszczona, maliny
może zawierać: gluten, orzechy, jaja
śr. 18cm: 100 zł
śr. 26cm: 145 zł
Dekoracja ciasta może różnić się od tej na zdjęciu
Brownie z bananami i masłem orzechowym
Intensywnie czekoladowe, mokre ciasto z warstwą bananów
i masła orzechowego oraz z kremem kokosowym i owocami sezonowymi na górze.
Składniki: miazga kakaowa, daktyle, erytrytol, aquafaba, sól, olej kokosowy, ekstrakt z kokosa, wanilia, mąka kukurydziana, mąka ziemniaczana, mąka kasztanowa, kakao naturalne, miazga kakaowa, soda oczyszczona, orzechy arachidowe, sól himalajska, banany, maliny
może zawierać: gluten, orzechy laskowe, orzechy nerkowca, migdały, jaja
śr. 18cm: 100 zł
śr. 26cm: 155zł
Dekoracja ciasta może różnić się od tej na zdjęciu


Jagielnik karmelowy
Aksamitny jagielnik z kaszy jaglanej oraz własnej produkcji kremem z orzechów arachidowych
Składniki: orzechy arachidowe, kasza jaglana, daktyle, ekstrakt z kokosa, banany, płatki jaglane, wanilia, sól himalajska, słonecznik, siemię lniane
może zawierać: gluten, orzechy laskowe, orzechy nerkowca, migdały, jaja
śr. 18cm: 100 zł
śr. 26cm: 145 zł
Dekoracja ciasta może różnić się od tej na zdjęciu

Szarlotka
Kruchy spód, kremowa masa budyniowa, jabłka z cynamonem.
Składniki: jabłka, ekstrakt z kokosa, sok z cytryny, erytrytol, skrobia ziemniaczana i kukurydziana, olej kokosowy, wiórki kokosowe, cynamon
może zawierać: gluten, orzechy, jaja
śr. 18cm: 100 zł
śr. 26cm: 155 zł
C I A S T A S E Z O N O W E
Karpatka
Lekkie, parzone ciasto przełożone słodkim kokosowo-waniliowym kremem.
Składniki: jajka, ekstrakt z kokosa, mleko sojowe, mąka kukurydziana, mąka ziemniaczana, olej kokosowy, olej rzepakowy, masło shea, erytrol, daktyle,, wanilia, sok z cytryny, migdały
może zawierać: gluten
śr. 26cm: 145 zł


Ciasto migdałowe z pomarańczą
Ucierane, delikatnie migdałowe ciasto, nasączone sokiem z pomarańczy i jej plastrami na wierzchu.
Składniki: pomarańcze, jajka eko, mąka migdałowa, erytrol, olej kokosowy, ekstrakt z kokosa, sok i skórka z cytryny, marchew, mąka kukurydziana, mąka ziemniaczana, wanilia, soda oczyszczona
może zawierać: gluten, orzechy arachidowe, orzechy laskowe, orzechy nerkowca
śr. 22cm: 120 zł
śr. 26cm: 145 zł