Ciasta
Przygotowujemy przeróżne ciasta, takie jak brownie, jagielniki, ale także wersje bardziej owocowe, na przykład kruche ciasta z musem owocowym, jak i naszą wersję klasycznej szarlotki.
*Nasze wypieki wykonywane są z certyfikowanych mąk bezglutenowych oraz z produktów naturalnie niezawierających glutenu.
** Mimo to producenci niektórych półproduktów zaznaczają, że ich surowce mogą zawierać śladowe ilości glutenu.
Brownie z malinami
Intensywnie czekoladowe, mokre ciasto z zatopionymi w środku malinami, oraz z kremem kokosowym i owocami sezonowymi na górze.
Składniki: miazga kakaowa, daktyle, erytrytol, aquafaba, sól, olej kokosowy, ekstrakt z kokosa, wanilia, mąka kukurydziana, mąka ziemniaczana, mąka kasztanowa, kakao naturalne, miazga kakaowa, soda oczyszczona, maliny
śr. 18cm: 70zł
śr. 26cm: 120zł
Brownie z bananami i masłem orzechowym
Intensywnie czekoladowe, mokre ciasto z warstwą bananów
i masła orzechowego oraz z kremem kokosowym i owocami sezonowymi na górze.
Składniki: miazga kakaowa, daktyle, erytrytol, aquafaba, sól, olej kokosowy, ekstrakt z kokosa, wanilia, mąka kukurydziana, mąka ziemniaczana, mąka kasztanowa, kakao naturalne, miazga kakaowa, soda oczyszczona, orzechy arachidowe, sól himalajska, banany, maliny
śr. 18cm: 70zł
śr. 26cm: 120zł
Jagielnik karmelowy
Aksamitny jagielnik z kaszy jaglanej oraz własnej produkcji kremem z orzechów arachidowych zwieńczony słonym karmelem z wanilią.
Składniki: orzechy arachidowe, kasza jaglana, daktyle, ekstrakt z kokosa, banany, płatki jaglane, wanilia, sól himalajska, słonecznik, siemię lniane
śr. 18cm: 70zł
śr. 26cm: 120zł
Brownie z kremem orzechowo-kokosowym
Spód z brownie z ciecierzycy z dodatkiem kremu orzechowego, na górze kremowa kokosowa warstwa.
Składniki: miazga kakaowa, daktyle, ciecierzyca, orzechy arachidowe, wanilia, sól himalajska, mąka ryżowa, kakao naturalne, ekstrakt z kokosa, olej kokosowy, cynamon, wiórki kokosowe, agar
śr. 18cm: 70zł
śr. 26cm: 120zł
Szarlotka
Kruchy spód, kremowa masa budyniowa, jabłka z cynamonem.
Składniki: jabłka, ekstrakt z kokosa, sok z cytryny, erytrytol, skrobia ziemniaczana i kukurydziana, olej kokosowy, wiórki kokosowe, cynamon
śr. 18cm: 70zł
śr. 26cm: 120zł
C I A S T A S E Z O N O W E
Krucha tarta z musem owocowym
Kruchy spód, warstwa kremowej masy budyniowej
oraz musu owocowego z lemon curd.
Składniki: olej kokosowy, ekstrakt z kokosa, skrobia ziemniaczana, skrobia kukurydziana, erytrytol, daktyle, sok z cytryny, sok z pomarańczy, wiórki kokosowe, maliny, truskawki, jagody, porzeczki
śr. 18cm: 70zł
śr. 26cm: 120zł
Krucha tarta z galaretką
Kruchy spód, warstwa kremowej masy budyniowej oraz owoców zatopionych w żelce o smaku morelowym z mango.
Składniki: olej kokosowy, ekstrakt z kokosa, skrobia ziemniaczana, skrobia kukurydziana, pomarańcza, sok z cytryny, erytrytol, maliny, truskawki, porzeczki, morele, wiórki kokosowe, daktyle
śr. 18cm: 70zł
śr. 26cm: 120zł