Często zadawane pytania

Czym słodzone są Wasze ciasta?


W tortach wegańskich używamy daktyli, w tortach z jajkami erytrytolu, natomiast większość ciast słodzona jest daktylami i/lub erytrytolem. Najlepiej zajrzeć do naszej oferty, gdzie znajdują się składy wszystkich naszych ciast.




Które ciasta są bez glutenu, bez cukru i bez nabiału?


Wszystkie nasze wypieki są bez pszenicy, bez dodatku cukru oraz bez nabiału. Jedynym wyjątkiem jest cukier kokosowy, którego używamy sporadycznie, na przykład w wegańskich makaronikach. Jednak w takim przypadku zawsze informujemy o obecności cukru.




Czy Wasze ciasta są odpowiednie dla osób z celiakią?


Niestety nie wszystkie półprodukty, jakich używamy, mają certyfikat z przekreślonym kłosem. Niektóre po prostu nie są dostępne w takiej wersji. Na niektórych produktach widnieje ostrzeżenie producenta, że mogą one zawierać gluten w śladowych ilościach, więc nie możemy zapewnić, że są one w 100% niezanieczyszczone.




Czy w swojej ofercie macie ciasta keto?


Tak, niektóre z naszych ciast są odpowiednie dla osób na diecie ketogenicznej, na przykład ciastko milionera, ciastko bounty lub torcik rafaello w wersji z jajkami. Zależy to jednak od restrykcyjności diety, gdyż nie są to ciasta niezawierające węglowodanów.




Czy Wasze ciasta mogą jeść osoby chorujące na cukrzycę?


W naszej ofercie znajdą się oczywiście ciasta odpowiednie dla osób chorujących na cukrzycę. Są to na przykład ciastko milionera, ciastko bounty oraz torcik rafaello w wersji z jajkami - wszystkie o bardzo niskiej zawartości węglowodanów, słodzone erytrytolem. Dodatkową opcją mogą być także torty w wersji na jajkach, których indeks glikemiczny jest stosunkowo niski. W przypadku zamówień tortów lub ciast, możemy dostosować zamówienie do potrzeb klienta, na przykład własnie pod kątem cukrzycy.




Jeśli wszystko jest bezglutenowe to jakiej mąki używacie?


Używamy mieszanki mąki kukurydzianej, ziemniaczanej oraz kasztanowej. Czasem używamy także mąki migdałowej lub kokosowej. Mąki posiadają certyfikaty potwierdzające ich bezglutenowość.




Czym różni się dekoracja standardowa od dekoracji premium?


Torty standardowo dekorowane są kremem, owocami oraz bakaliami - przykładowe realizacje można zobaczyć w naszej galerii. Dekoracje premium można zobaczyć tutaj; często są to postacie z bajek, dodatek kwiatów, makaroników czy pralin, lub indywidualne pomysły przesyłane nam przez klientów. Dekoracje premium wyceniane są indywidualnie.




Z jak dużym wyprzedzeniem najlepiej jest złożyć zamówienie?


Czas odpowiedzi na maile z zamówieniami to średnio 2 dni robocze, dlatego prosimy o cierpliwość oraz w miarę możliwości składanie zamówień z wyprzedzeniem. Im bardziej niestandardowa ma być dekoracja, tym wcześniej trzeba złożyć zamówienie.





KAWIARNIA

ul. Hoża 54

00-681 Warszawa

tel. 796 388 277

GODZINY OTWARCIA

pon - czw:  10:00 - 19:00
​​pt - nd:  10:00 - 20:00

  • Facebook
  • Instagram

INFORMACJE

© 2020 by Słodki Bez. Proudly created with Wix.com