Tarty

Tarty są najlżejszą opcją ze wszystkich naszych ciast. Kruchy spód z delikatną, kremową masą w środku, najczęściej z dodatkiem konfitury lub świeżych owoców.

Podane składy ciast nie ulegają modyfikacjom. Niektórych składników nie da się zastąpić bez szkody na jakości produktu. Opracowane receptury są optymalne przy tak wielu wykluczeniach, których przestrzegamy.

*Nasze wypieki wykonywane są z certyfikowanych mąk bezglutenowych oraz z produktów naturalnie niezawierających glutenu.

**Mimo to producenci niektórych półproduktów zaznaczają, że ich surowce mogą zawierać śladowe ilości glutenu.

407A5FC6-3B51-47CC-9485-0D8BFDC20303.JPG

Tarta banoffee

Czekoladowy kruchy spód, karmel z kremu orzechowego i daktyli, plasterki bananów oraz puszysty krem waniliowo-kokosowy

Składniki: miazga kakaowa, ekstrakt z kokosa, daktyle, banany, orzechy arachidowe, wanilia, sól himalajska, kakao naturalne, banany, agar, olej kokosowy, siemię lniane, płatki jaglane, wiórki kokosowe, mąka ryżowa

śr. 24cm:  130zł

Tarta czekoladowa z truskawką

Czekoladowo-kokosowy spód, truskawkowa konfitura, krem czekoladowo-truskawkowy

Składniki: miazga kakaowa, ekstrakt z kokosa, daktyle, kakao naturalne, truskawki, agar, sok z cytryny, olej kokosowy, siemię lniane, płatki jaglane, wiórki kokosowe, mąka ryżowa

śr. 24cm:  130 

ciasto 03.05.2020 3.JPG
EA4AA66F-5BDE-4468-98C0-FDED35D135EF_edi

Tarta migdałowa z wiśnią

Kokosowy spód, konfitura wiśniowa, puszysty krem kokosowy z prażonymi płatkami migdałowymi

Składniki: płatki migdałowe, ekstrakt z kokosa, daktyle, wiśnie, maliny, agar, sok z cytryny, olej kokosowy, siemię lniane, płatki jaglane, wiórki kokosowe, mąka ryżowa

śr. 24cm:  130 

Tarta nutellowa

Kruchy czekoladowy spód, krem o intensywnie czekoladowo-orzechowym smaku, typu "nutella"

Składniki: miazga kakaowa, daktyle, orzechy laskowe, ekstrakt z kokosa, porzeczki, agar, siemię lniane, wiórki kokosowe, mąka ryżowa, kakao naturalne

śr. 24cm:  130zł

C4445DE1-DE6C-47DA-AC98-792852B1B0DE_edi
C7EA56E9-AA39-4CB7-8AA2-9A494AE19241.JPG

Tarta piernikowa

Intensywnie korzenny kruchy spód, krem czekoladowo-pomarańczowy z przyprawami korzennymi

Składniki: miazga kakaowa, ekstrakt z kokosa, olej kokosowy, olej rzepakowy, skrobia ziemniaczana, skrobia kukurydziana, mąka kasztanowa, daktyle, cynamon, imbir, anyż, ziele angielskie, pomarańcza liofilizowana, maliny, porzeczki

śr. 24cm:  130zł