Torciki

Wykonujemy także torciki, czyli niższe wersje naszych klasycznych tortów. To świetna opcja na bardziej ekonomiczną wersję tortu, z zachowaniem ulubionego smaku. Dostępne są one w jednej standardowej średnicy. Torciki jesteśmy także w stanie przygotować szybciej niż torty.

Podane składy ciast nie ulegają modyfikacjom. Niektórych składników nie da się zastąpić bez szkody na jakości produktu. Opracowane receptury są optymalne przy tak wielu wykluczeniach, których przestrzegamy.

*Nasze wypieki wykonywane są z certyfikowanych mąk bezglutenowych oraz z produktów naturalnie niezawierających glutenu.

**Mimo to producenci niektórych półproduktów zaznaczają, że ich surowce mogą zawierać śladowe ilości glutenu.

BDA03DAF-852F-4A6A-A9C5-9FA822A07887_edi

Torcik kokosowo-migdałowy (Rafaello)

Lekki, wilgotny biszkopt przełożony kremem kokosowo-migdałowym oraz konfiturą truskawkową

Dostępny w wersji polecanej dla osób chorujących na cukrzycę (na jajkach) oraz wegańskiej.

Składniki (z jajkami): wiórki kokosowe, jajka eko, ekstrakt z kokosa, erytrytoll, agar, płatki migdałowe, truskawki, sok z cytryny

Składniki (wegański):  ekstrakt z kokosa, agar, truskawki, maliny, daktyle, jabłka, sok pomarańczowy, siemię lniane, olej kokosowy, skrobia ziemniaczana i kukurydziana, mąka kasztanowa, soda oczyszczona, wiórki kokosowe, migdały

śr. 26cm:  160zł

Torcik czekoladowo-kawowy (Tiramisu)

Lekki, czekoladowy biszkopt z kremem czekoladowo-kawowym

oraz konfiturą wiśniową

Dostępny w wersji polecanej dla osób chorujących na cukrzycę (na jajkach) oraz wegańskiej.

 

Składniki (z jajkami): jajka eko, erytrytoll, mąka migdałowa, kukurydziana, ziemniaczana i kasztanowa, kakao naturalne, miazga kakaowa, soda oczyszczona, agar, ekstrakt z kokosa, kawa, migdały, orzechy arachidowe, wanilia, wiśnie, pektyna z jabłek

Składniki (wegański): jabłka, daktyle, olej kokosowy, siemię lniane, mąka kukurydziana, ziemniaczana i kasztanowa, kakao naturalne, miazga kakaowa, kawa, soda oczyszczona, ekstrakt z kokosa, migdały, orzechy arachidowe, wanilia, wiśnie, pektyna z jabłek, agar

śr. 26cm:  160zł

2782F3C0-348E-4F8A-8F3F-41FD9DF5EFB2_edi
CF499700-1031-4890-88D2-8108604F520E_edi

Torcik czekoladowo-orzechowy (Rocher)

Puszysty, czekoladowy biszkopt z kremem czekoladowym, orzechami laskowymi oraz warstwą konfitury z porzeczek

Dostępny w wersji polecanej dla osób chorujących na cukrzycę (na jajkach) oraz wegańskiej.

 

Składniki (z jajkami): jajka eko, erytrytol, mąka migdałowa, kukurydziana, kasztanowa i ziemniaczana, kakao naturalne, miazga kakaowa, soda oczyszczona, ekstrakt z kokosa, orzechy laskowe, porzeczki, agar

Składniki (wegański): jabłka, daktyle, olej kokosowy, siemię lniane, mąka kukurydziana, ziemniaczana i kasztanowa, kakao naturalne, miazga kakaowa, soda oczyszczona, ekstrakt z kokosa, orzechy laskowe, porzeczki, agar

śr. 26cm:  160zł

Torcik marchewkowo-pomarańczowy

Mokre, marchewkowe ciasto przełożone kremem ze śmietanki kokosowej oraz konfiturą pomarańczową, z orzechami laskowymi

Składniki (wegański): jabłka, daktyle, olej kokosowy, orzechy laskowe, siemię lniane, mąka kasztanowa, mąka kukurydziana, mąka ziemniaczana, soda oczyszczona, cynamon, wanilia, marchewka, pomarańcza, ekstrakt z kokosa, agar

śr. 26cm:  160zł

A3BCA8B3-B065-4F62-989D-2CA9F3EFE842_edi
8FC4DD37-2FC3-4440-8EE1-A3D811958B26_edi

Torcik czekolada-owoce leśne

 

Puszysty, czekoladowy biszkopt z delikatnie kwaskowatym i rześkim kremem z owoców leśnych oraz warstwą konfitury z porzeczek

Dostępny w wersji polecanej dla osób chorujących na cukrzycę (na jajkach) oraz wegańskiej.

Składniki (z jajkami): jajka, ksylitol, mąka kukurydziana, mąka ziemniaczana, mąka kasztanowa, kakao naturalne, miazga kakaowa, soda oczyszczona, ekstrakt z kokosa, wanilia, porzeczki, agar, jagody, wiśnie, rum, maliny, erytrytol

Składniki (wegański): jabłka, daktyle, olej kokosowy, siemię lniane, mąka kukurydziana, mąka ziemniaczana, mąka kasztanowa, kakao naturalne, miazga kakaowa, soda oczyszczona, ekstrakt z kokosa, wanilia, porzeczki, agar, jagody, wiśnie, rum, maliny, erytrytol

śr. 26cm:  160zł

Torcik: Mus truskawkowy z żelką owocową

 

Delikatny słodki mus truskawkowy przełamany kwaskowatą galaretką o smaku mango-marakuja.

Składniki: truskawki, aquafaba, ekstrakt z kokosa, migdały, wiórki kokosowe, mango, daktyle, mąka kukurydziana, ziemniaczana, agar, pektyna, sok z cytryny

śr. 26cm:  170zł

IMG-9903.JPG